Ondernemers lanceren Regio Zwolle Connect

Vanmiddag tijdens het Prinsjesdagcongres Regio Zwolle in Theater De Voorveghter te Hardenberg is Regio Zwolle Connect door Laurens de Lange (voorzitter VNO-NCW Regio Zwolle) en Jelle Weever (voorzitter MKB Nederland Regio Zwolle) gelanceerd. Regio Zwolle Connect creëert een laagdrempelig online community voor alle ondernemers in de regio Zwolle. De behoefte voor dit verbindende platform was al eerder gedetecteerd maar rondom de Tafel van de Regio Zwolle is door MKB Nederland Regio Zwolle en VNO-NCW Regio Zwolle hierop doorgepakt. De Tafel van de Regio Zwolle wordt mede mogelijk gemaakt door Ministerie SZW. In de Tafel van de Regio Zwolle werken ondernemers, vakbonden, UWV, overheden (3 provincies en 20 gemeenten) en onderwijs  samen aan een plan om de uitdagingen van de arbeidsmarkt aan te pakken. Samen geven ze een impuls aan de ontwikkeling van talent in de regio Zwolle.

“Met Regio Zwolle Connect willen we samen het beste uit alles wat de regio te bieden heeft om zo meer economische kansen te creëren voor elke ondernemer uit de regio Zwolle“, vertelt Jelle Weever.  Hij vervolgt: “Door middel van de community kunnen we snelle en krachtige connecties maken tussen alle individuele ondernemers uit de regio Zwolle op de momenten dat dat nodig is. Het digitale netwerk is voor alle ondernemers te gebruiken.” Laurens de Lange: “We bieden een dynamische en interactieve infrastructuur die alle relevante partners kunnen gebruiken met behoud van hun eigen identiteit, denk aan de lokale ondernemersverenigingen/bedrijvenkringen we willen elkaar versterken. We bieden een krachtig platform waar voor ondernemers relevante onderwerpen als vestigingsklimaat, arbeidsmarkt, energietransitie, bereikbaarheid en internationalisering onderwerp zijn. , we willen dat alle relevante partijen er eenvoudig  gebruik van kunnen maken. Regio Zwolle Connect ontstaat vanuit behoefte, we verleiden om mee te doen. Vanuit het kennen van de juiste mensen, affiniteit met onderwerpende noodzakelijke kennis en competenties en (regionale) nabijheid, kunnen we de kansen grijpen in de regio Zwolle.”  Meer samenwerking tussen ondernemers zorgt ook voor nog betere samenwerking met gemeenten, provincies en de scholen. Regio Zwolle Connect heeft ondernemers voorop staan, maar staat open voor connectie met iedereen die een bijdrage kan geven aan ondernemen en ondernemerschap.

De lancering
Tijdens de lancering werd hét verhaal van de ondernemer uit de regio Zwolle voorgedragen door de Edwin Evers. Lisa Heethaar (projectleider Regio Zwolle Connect) vertelt: “De afgelopen maanden zijn de mouwen opgestroopt en hebben de ondernemersverenigingen vol passie meegedacht over het nieuwe initiatief. Deze schouders zijn de eerste stappen naar de gezamenlijke bruggen in de regio Zwolle. Het doel van dit verhaal was om tot een gemeenschappelijke taal en aanpak voor het platform te komen. Om te weten over wie we het hebben, met wie we praten, waar de ondernemer mee zit, hoe de ondernemer geholpen kan worden en waarmee. En vanuit welke emotie. Het verhaal van de ondernemer is het uitgangspunt van de community.” Ze vervolgt: “Het regionale netwerk is groter dan dat we denken, daarom willen we alle ondernemers deel laten nemen in hun netwerk, hun community. Eén slimme connectie van individuele ondernemers in de regio Zwolle. Gedreven ondernemers die mee doen omdat het kan, niet omdat het moet. Voor alle ondernemers; van een start up tot een groot bedrijf. Uiteindelijk draait het allemaal om het vinden én kennen van de juiste mensen, op het juiste moment.”

 

Regio Zwolle Connect
In de waan van de dag is elke ondernemer met zijn ding bezig, zijn eigen uitdagingen en problemen. Eilandjes zie je dan. Met de groei lijken die eilandjes dan ook verder uit elkaar te drijven. Terwijl dit het moment is om onze eigen kracht te benutten, successen te delen en samen verder te groeien. Hoe die eilanden aan elkaar te verbinden, dat was de grote vraag. Het antwoord? Door elkaar vragen te stellen. Daar zijn we achter gekomen. Klinkt simpel, maar we moeten daar hard aan werken. Vooral omdat het “doen”, aanpakken, zo vanzelfsprekend voor ons is. We zijn minder geneigd een ander te vragen of hij hulp nodig heeft, laat staan om zelf hulp te vragen. Een goed voorbeeld uit de praktijk dat het werkt: ondernemersverenigingen Raalte en Steenwijkerland werken nu samen, doordat Raalte een vraag over de ontwikkeling van het bedrijvenregister stelde aan Businessclub Steenwijkerland. Door één vraag ontstond een brug. Die bruggen gaan we nu makkelijker en vaker bouwen. Door een online gemeenschap van digitale bruggen: www.regiozwolleconnect.nl.